McKissack and McKissack Headquaters, Harlem USA

previous arrow
next arrow
Slider

This project was critical to procurement outreach to emerging MBE and WMBE contracting companies where Mckissack oversaw compliance control. Mrs. Hollant-Denis took this commission with pride, Understanding how difficult the daily lives of some of the end users can be, she knew it was important to create a peaceful refreshing space which alsopays homage to the 100 year minority and women’s own legacy of Mckissack and Mckissack.The over-all office layout is inspired by Feng Shuey and Green Design. All the materials are selected to be environmentally friendly, including the flooring, wall cover, and furniture. The office is divided into three main spaces: lobby with hallway gallery, conference space for public and private meetings, and private office space. The office entrance has an accent “living wall”, fabricated only with green plants, welcoming the people into open gallery space. The lobby is divided into gallery/ hallway, and reception/ waiting area, accentuated by beautiful bamboo floor and green wall. The conference room has a round modular conference table for about 12 people that can be used as both conference table and classroom individual desks, to increase flexibility of the space. The office has private office rooms, open desks and small kitchenette for private use. Overall, the layout is open and filled with natural daylight.